Ce este Bowtech

Terapia Bowen (BOWTECH – tehnica originală Bowen) este o tehnică manuală simplă, descoperită de un om simplu. Este o metodă foarte delicată, total neinvazivă şi nedureroasă de vindecare, care trebuie experimentată pentru a fi înţeleasă în profunzimea ei. Mişcarea Bowen are efectul unui val energetic, impulsul care ajunge la creier amintindu-i corpului (articulaţiilor, muşchilor şi tendoanelor) să-şi recapete setările iniţiale normale.

Pacientul va sta întins pe o masă de masaj, tratamentul realizându-se peste o îmbrăcăminte uşoară sau direct pe piele. Şedinţa constă în mişcări uşoare executate de terapeut cu degetele pe anumite puncte specifice de pe corp, peste muşchi, fascii, tendoane, ligamente sau articulaţii, lăsându-i apoi corpului anumite pauze între setul de mişcări. Mişcările fine, dar directe, trimit impulsuri neurologice către creier rezultând starea de bine, relaxarea muşchilor şi reducerea durerii.

Pentru ca vindecarea să se producă, sistemul nervos trebuie să treacă din dominanta simpatică (luptă şi fugi) în cea parasimpatică (starea alpha).

Dar pentru ca acest lucru să se întâmple, corpul are nevoie de timp şi spaţiu, de aici necesitatea pauzelor între mişcările Bowen.

Ceea ce nu se poate vedea este efectul de relaxare profundă asupra întregului corp. Majoritatea pacienţilor adorm după primele mişcări, iar terapia devine şi mai eficientă.

După primele şedinţe pacienţii sunt foarte miraţi de efectele miraculoase care le au aceste mișcări delicate asupra posturii şi problemelor lor structurale.

Cel mai important este ca Bowtech nu are efecte adverse, deoarece corpul nu-și va face niciodată rău singur. Terapeutul este doar facilitatorul care dă mesajul de declanşare a „doctorului interior”. Vindecarea o faceţi Dumneavoastră! Este uimitor!